Afbrännesoppa från Forshem

Ingredienser

(10 pers)
3 liter vatten
½ msk salt
15-18 kryddpepparkorn
1 liter potatis
2 hg fläsk
2 små lökar
1 msk hvetemjöl

Beredning

Då vattnet kokat upp ilägges potatisarna, saltet och pepparn. Fläsket skäres i tärningar och löken finhackas, brynes därefter tillsammans, fläsktärningarna och löken upptages och mjöl röres i flottyren. När potatisen är färdigkokt afredes soppan med ofvannämnda afredning. Sist ilägges fläsktärningarna och löken. Soppan får ett godt avkok.

Serveras som förrätt till middag.

Recept från: Arbetaren F Andersson, Årnäs, Forshem, Västergötland.
Upptecknat: Den 12 augusti 1898 av Emma Bohman. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 02 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.