2 kg fläskkött
1 kg fläsktärningar
1 kg förvälld potatis
Kryddor
1½ kkp mjölk
Köttet males 3 gånger i köttkvarn, tredje gången med potatisen. Blandas väl med 1½ kkp uppkokt mjölk, kryddas efter smak med vitpeppar, salt, starkpeppar, muskotblomma och ingefära. Stoppas hårt i rakskinn och gnides med salt samt får ligga 1½ dygn innan de rökas, som bör göras lätt. Användes bräckt till smörgåsmat.
Recept från: Lillerud, Nor, Värmland.
Upptecknat: 1910 av Sara Olsson (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer