5 marker fläskkött
5 marker nötkött
5 marker fläsktärningar
5 marker förvällda potatis
¾ stop mjölk
1½ msk salt
1 msk kryddpeppar
Fläsket skäres i tärningar, köttet skäres och hackas eller males fint, potatisen förvälles, så att skalet nätt och jämt lossna, skalas och rifves. Alltsammans blandas och arbetas väl i en timma, stoppas i korfvar och rökes. Användes mest stekt till middag.
Recept från: Änka och backstugusittare Anna Lovisa Nilsson, Krakerud, Nyed, Värmland.
Upptecknat: Den 19 juni 1899 av Signe Bagge (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer