Stuvat kalvkött från Gråmanstorp

Ingredienser

(För 6 personer)
Rester av kokt kalvkött
1 msk smör
1 msk socker
2 msk grädde el god mjölk
1 msk lingonsylt

Beredning

Kalvköttet hackas och fräses i smör tillsammans med sockret. Grädden och lingonsylten tillsättas och det hela får ett uppkok.

Recept från: Smedshustru Anna Persson, Bjars gård, Gråmanstorp, Skåne.
Upptecknat: 1912 av Anna Berch. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 14 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.