1 svinlefver
Sticket (halsstycket)
3 dl mjölk
3 msk mjöl
1 msk salt
1 msk kryddpeppar
1 tsk ingefära
Lefvern förvälles och drifves genom köttkvarn tillsammans med fläsket 1 gång. Det blandas med mjölken, mjölet och kryddorna. Stoppas sedan på krokfjälster och kokas i saltadt vatten. Ätes både varm och kall. Förvaras i vispad saltlake.
Recept från: Hustru Cecilia Nilsson, Herslöv, Skåne.
Upptecknat: 1903 av Anny Bager. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer