Blodklubb från Haverö

Ingredienser

½ liter blod
1/3 liter vatten
1½ msk salt
Kornmjöl (ca 2/3 kg)

Beredning

Blod och vatten samt något af saltet vispas tillsammans, därefter tillsättes så mycket kornmjöl, att man får en stadig deg. Denna formas nu med händerna till små runda kakor, hvilka nedläggas i saltadt och kokande vatten att koka 15 minuter.

Ätas till middag med smör eller mjölk.

Recept från: Torparen A Eriksson, Haverö, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.