Kåldolmar

Ingredienser och beredning

Hvitkål förvälles så den blir halfkokt, malet kött blandas med halfkokta risgryn kokta i mjölk och buljong, lägges ett skedblad färs på varje blad, bindes, brynes i smör, spädes med sky. Serveras med vanlig sås.

Recept från: Elsie Anderssons receptsamling, Malmö och Hörby, Skåne, 1905 (Uppsala 34742:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.