Ingredienser
10 medelstora kokta potatisar
1 tsk salt
1 kkp (nätt) nymjölk
1 kkp hvetemjöl
Beredning
Potatisen stampas med mjölet. Sedan denna deg stått omkring två timmar, tillsattes mjölken och saltet, hvarefter smeten slås i en med fläskflott smord stekpanna och gräddas i ugn, tills färgen blir vackert ljusbrun. Potatispannkaka ätes med stekt fläsk såväl till frukost som middag.
Recept från: Hustru Fia Henriksson, Haverö, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer