För 5 personer
Ingredienser
1 l kokta potatisar
4 ägg
2 dl grädde
1 hg smör
1 msk socker
Till formen:
1 msk smör
2 msk stötta skorpor
Beredning
Potatisen mals. Äggen vispas upp, grädden tillsättes jämte det smälta smöret. Smeten blandas med potatisen, och den kryddas med sockret. En form smörjes med kallt smör och beströs med de stötta skorporna. Massan slås i formen och får gräddas i ugn. När kakan är färdig stjälpes den upp på fat och serveras till stek.
Recept från: Tillagad av Sofia Bengtsson, Uglarp, Eftra, Halland
Upptecknat: 1903 av Allie Frennesen (Uppsala, 29403:7)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer