För 6 personer
Ingredienser
6 stora äpplen
1 djup tallrik risgryn
Socker
Beredning
Risgrynen sköljas väl och förvällas sedan i vatten under en kvart. De skalade och i små bitar skurna äpplena kokas med risgrynen i 3 kvart. Gröten smaksättes med socker och serveras med god mjölk.
Recept från: Tillagad af skepparhustrun Fru Olga Martinsson, Fiskebäckskil, Bohuslän
Upptecknat: 1911 av Margit von Brahr (Uppsala, 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer