Strömmingsö från Delsbo

Ingredienser

(För 6 personer)
16 salta strömmingar
3 liter vatten
1 liter potatis
1 liter mjölk
10 msk vetemjöl
1 msk smör

Beredning

Strömmingen rensas och klippes i en 5-6 bitar. Potatisen skalas och skäres i tärningar, varpå både den och strömmingen lägges i det kokande vattnet. Då dessa äro kokta, avredes soppan med mjölet utrört med den kalla mjölken. Soppan får koka några minuter. När den är upphälld i soppskålen lägges smöret däri. Tunnbröd ätes till.

Recept från: Bonden Olof Nilsson, Delsbo, Hälsingland.
Upptecknat: Den 22 juli 1908 av Karin Fredborg (Uppsala 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.