För 6 personer
Ingredienser
1 lit fett spad
1 kkp hafregryn
½ rödlök
½ tsk hvitpeppar
Salt
Vatten
Beredning
Grynen, löken och pepparn läggas i spadet, som sedan får koka tills det blir simmigt och grynen mosiga. Salt tillsättes om det behöfvas, likaså vatten, om soppan är för stark..
”Sô” med mjukt rågbröd utgör ofta hela middagsmålet ätes äfven som vanlig soppa.
Recept från: Anna Olsson, Solberga, Arvika, Värmland
Upptecknat: 1905 av Frida Wallgren (Uppsala 29403:18 a–b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer